In mei gaan we samen voor minder afval. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, kunnen we heel wat afval vermijden. Gebruik jij al een drinkbus en brooddoos in plaats van een plastic flesje en aluminiumfolie? Top! Jammer genoeg gooien heel wat mensen afval op straat. Dat zwerfvuil is een groot probleem. Het is niet alleen heel lelijk, maar ook slecht voor het klimaat en de dieren. Gelukkig bestaan er ook mensen zoals jij die het afval ook weer oprapen. Maak jullie opruimwandeling extra leuk met een opruimbingo. Want wij Limburgers en Diestenaren, wij laten ons niet inpakken. Al helemaal niet door zwerfvuil.

Hoe doe je mee?

  1. Print een bingokaart af voor jou en iedereen die met je meedoet. Neem ook zeker iets mee om te schrijven.
  2. Kies elk een stuk straat om op te ruimen, en ga aan de slag! Vergeet jullie grijpers, handschoenen en vuilniszakken niet.
  3. Kijk goed naar wat je opruimt. Heb je iets gevonden wat op de kaart staat? Doorkruisen maar! Wie van je bubbel heeft als eerste een volle rij? En een volle kaart?
  4. Alles opgeruimd? Post jouw ingevulde bingokaart op sociale media met #afvalvrijmei.

Als je éénmalig een stuk straat opruimt, voeg je het verzamelde zwerfvuil bij je huisvuil. Een grijper en handschoenen kan je hier aanvragen.

Wil je op regelmatige basis zwerfvuil opruimen? Informeer dan bij je gemeente welke ondersteuning zij bieden (opruimmateriaal, hoe zwerfvuil afvoeren, …).