Croutons kan je heel gemakkelijk zelf maken. Als je ze in een afgesloten bewaardoos doet, blijven ze dagenlang knapperig. Heerlijk om in restjessoep of in een restjessalade te doen.

Ingrediënten

  • 5 sneetjes oud brood
  • 30 ml olijfolie
  • 30 gram gesmolten boter

EXTRA SMAAKMAKERS (indien gewenst)

  • snuifje zout
  • snuifje Italiaanse kruiden
  • knoflook geperst (1 teentje)
  • geraspte Parmezaanse kaas (10 gr.)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Snijd het oud brood in blokjes (met of zonder korst).
  • Doe de blokjes in een grote kom en giet er de olijfolie en de gesmolten boter bij. Zorg dat elk blokje bedekt is met vetstof.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschotel.
  • Leg alle broodblokjes mooi naast elkaar op de bakplaat.
  • Bak 10 minuten, draai alle blokjes om en bak dan nog eens 10 minuten. Klaar!

TIP: Hou je van veel smaak? Voeg dan extra smaakmakers toe en meng alles goed door elkaar. Liever naturel? Bak de broodblokjes dan zonder smaakmakers.