
“Van oud brood naar lekkere croutons”
Heerlijk om in restjessoep of in een restjessalade te doen.
Croutons kan je heel gemakkelijk zelf maken. Als je ze in een afgesloten bewaardoos doet, blijven ze dagenlang knapperig. Heerlijk om in restjessoep of in een restjessalade te doen.
Ingrediënten
- 5 sneetjes oud brood
- 30 ml olijfolie
- 30 gram gesmolten boter
EXTRA SMAAKMAKERS (indien gewenst)
- snuifje zout
- snuifje Italiaanse kruiden
- knoflook geperst (1 teentje)
- geraspte Parmezaanse kaas (10 gr.)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snijd het oud brood in blokjes (met of zonder korst).
- Doe de blokjes in een grote kom en giet er de olijfolie en de gesmolten boter bij. Zorg dat elk blokje bedekt is met vetstof.
- Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschotel.
- Leg alle broodblokjes mooi naast elkaar op de bakplaat.
- Bak 10 minuten, draai alle blokjes om en bak dan nog eens 10 minuten. Klaar!
TIP: Hou je van veel smaak? Voeg dan extra smaakmakers toe en meng alles goed door elkaar. Liever naturel? Bak de broodblokjes dan zonder smaakmakers.