Wist je dat je niet alleen van basilicum pesto kunt maken, maar ook van een broccolisteel? Wedden dat je nooit nog een steel zult weggooien? Want dit is zo lekker!

Ingrediënten

  • broccolisteel/-stelen
  • verse basilicum, verse (platte) peterselie
  • geperste knoflook
  • citroen- of limoensap
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • cashewnoten (indien je die in huis hebt, niet noodzakelijk)

Voor 250 gr. broccolisteel: 60 gr. parmezaanse kaas, 6 gr. peterselie, 6 gr verse basilicum, 2 teentjes knoflook, 3 el olijfolie, 20 gr. cashewnoten, ½ limoen of citroen

Bereidingswijze

  • Gebruik een dunschiller om de steel te schillen.
  • Snijd de steel in kleine stukjes.
  • Kook de stukjes gaar.
  • Doe alles in een grote kom of in een blender.
  • Voeg de ingrediënten naar smaak toe.
  • Mix alles door elkaar en kruid met peper en zout (naar keuze).

De pesto is nu klaar voor pastapesto, om op je brood te smeren of om als dip te serveren. Altijd lekker!

TIP: Pastapesto kan je verrijken met stukjes gebakken kip, spekblokjes of (gerookte) zalm.

Geen fan van pesto? Schil dan de brocollisteel, snijd de steel in stukjes en maak er soep van.